Blogista

Kirjallisuusblogi fantasian, scifin ja välillä jonkin muunkin sanoihin litistetyn ja kansien väliin puristetun mielikuvituksen ystäville.

~

Jonkinmoisen lukutauon jälkeen aloin taas tutustua nuoruuden rakkauteen uudestaan. Teini-ikäisenä luin fantasiaa, suorastaan ahmin sitä, mutta hiukan vanhempana luulin olevani liian vanha siihen. Kuvittelin, että minun pitää sivistää itseäni lukemalla klassikoita ja kotimaisia tosimaailman tosikoita. Se johti siihen, että lukemisesta katosi into ja ilo, siitä tuli suorittamista. Sama kirja saattoi olla kesken kuukausia, vaikka aiemmin olisin hotkaissut sen päivissä.

Sitten myönsin totuuden itselleni: minä haluan paeta todellisuutta toisiin maailmoihin. Miksi minun pitäisi hävetä sitä, mitä rakastan? Tärkeämpää kai on se, että luen ylipäätään. Sitä en ole viime vuosina varsinaisesti voinut sanoa kuin ajoittain. Ehkä tätä kautta löydän kirjojen laajemmankin valtakunnan uudestaan, opin taas rakastamaan niitä sanoista kudottuja maailmoja, jotka välillä unohdin melkein kokonaan.

Tähän blogiin tulen kirjoittamaan lukemistani kirjoista, sanotaan niitä nyt sitten paremman termin puutteessa vaikka arvosteluiksi. Monet teoksista olen lukenut englanniksi ja suurin osa tulee olemaan fantasiaa tai scifiä. Mahdollisesti väliin saattaa tipahtaa tekstejä vaikkapa sarjakuvista, elokuvista tai televisio-ohjelmista, ehkä joitakin yleisempiä kirjallisuusaiheisia kirjoituksiakin. Tervetuloa kanssani matkalle spekulatiivisen fiktion vaihtoehtoisiin todellisuuksiin!

1 kommentti:

  1. Hei! Jos haluat arvostelukappaleita Scifi ja fantasiakirjoista, laittaisitko minulle yhteystietosi: noora.al-ani@otava.fi

    VastaaPoista